Coffee time

SSATB

for Vocado, 2011

Text & Music: Anton Leanderson-Andréas

Duration: 3′

Difficulty: medium/hard

Recording: Vocado on Spotify

Scores: Oxford University Press
oxford


Stycket kan också – med fördel – framföras i version för kör. Nedan ett utmärkt exempel av USC Thornton Choirs och Cristian Grases:


KOMMENTAR:

I maj 2009 sitter Vocado på en uteservering i Vasa, Finland i väntan på att få göra konsert på intilliggande café. Gruppen har nyss haft konsert och presskonferens i stadshuset och sitter nu och försöker finna ny energi med hjälp av starkt kaffe och gassande sol. När vi börjar skriva på en låtlista inför konserten som ska hållas på caféet slår det mig att det ju inte finns någon bra cafélåt. Trots att kaffe och fika är ett av svenskarnas i allmänhet (och Vocados i synnerhet) viktigaste inslag för att finna lycka och välbefinnande i vardagen så finns det ingen lovsång skriven därom. Idéer för en lovsång till kaffe och välbefinnandets ära började ta form.

Soliga sommardagar i augusti skrev sig melodier och en första version av refrängen. I oktober, i och kring festivalen Vocal Jazz summit i Mainz i Tyskland, färdigställdes texten i verserna. Sticket och slutet på låten blev färdigt kring jul och nyår och låten provades sedan för första gången i början av januari.

Första framförandet gjordes i ”Teatro – Auditorio de Torrevieja” under den internationella körfestivalen i Torrevieja, Spanien.